onsdag 21 april 2010

Rödgrön röra

Jaha, då har vi fått en försmak av den rödgröna röra som kan tänkas styra Sverige efter valet i september. Jag blir mörkrädd när jag tänker på följderna för Sverige. Kommer de att göra så generellt att de utlyser folkomröstningar i frågor där de inte kan komma överens? Mänga folkomröstningar kommer det att bli, i så fall.

Inte nog med att själva idén om en folkomröstning om Förbifart Stockholm är korkad, alternativen som de rödgröna vill ha i folkomröstningen är ännu mer korkade. Varför inte ett ja eller nej istället?

Carin Jämtin, s-borgarråd i Stockholm lovade en förbifart och att sossarna skulle köra över mp och v om det skulle behövas. Nu stödjer hon folkomröstningstanken och "känner sig inte överkörd". Visst vore det trevligt med politiker med ryggrad?

SvD 1
SvD 2
SvD 3
DN 1
DN 2

fredag 9 april 2010

Punk i himlen

Jag läste att Malcolm McLaren dog igår. Jag blir lite ledsen, för geniet McLaren var ju en starkt bidragande orsak till att punken föddes. (Förmodligen skulle inte Richard "How I Invented Punk" Hell hålla med.) Han skapade Sex Pistols och såg till att punken blev kommersiell. En sann visionär har gått ur tiden.

SvD
DN
Anarchy in the UK med Sex Pistols – fan så bra!