onsdag 9 december 2009

Något måste göras

Den internationella kunskapsundersökningen TIMSS visar att svenska elever blir allt sämre i matte och fysik. Det är alarmerande och inte ett dugg förvånande. Den socialistiska flummentalitet som har styrt skolan sedan slutet av 1960-talet ger den här effekten. Det är alldeles för mycket grupparbete, projekt och "forskning" och för lite satsning på räkna, läsa och skriva. Nu tycker jag dock att den sittande regeringen med Jan Björklund i spetsen i alla fall har ambitionen att göra något åt detta moras. Hoppas att de lyckas!

SvD
DN

5 kommentarer:

mackan sa...

Jag tror inte folk förstår hur viktigt det är för Sverige att ha god tillgång till människor med koll på matte och fysik.

Erik sa...

Svensk genomsnittlig IQ sjönk mellan 2002 och 2006 med tre enheter från 101 ned till 98.
Heja Svärje!

demokratbloggen sa...

Alla partier påstår ju att de har ambitioner, men när pengarna inte räcker till någonting längre, för att vi ska importera tredje världen och dess feodala tankestrukturer till Sverige, då stannar det bara vid "ambitioner"!

Se, allting vävs ned till frågan om invandringspolitiken. Skriv för resten på namninsamlingen om folkomröstning om flyktingpolitiken här:

http://demokratbloggaren.wordpress.com/

Red sa...

Men betygen är fortfarande lika höga eller högre! DET är väl bra! :D

Kajan sa...

Det trista är att vi förmodligen tappar ytterliggar en generation, och vem skall då klara av arbetslinjen och betala våra pensioner? Hur har man tänkt, eller har man det?