tisdag 9 februari 2010

Muslimer viktigare än kvinnor

Då är det bevisat. Muslimer som kränker kvinnor av religiösa skäl har rätt att göra det. Jag tycker att Nalin Pekgul förklarar resultatet av DO:s vinst i tingsrätten på ett bra sätt i Aktuellt den 8 februari. Reportaget börjar knappt 15 minuter in i sändningen.

Varför är det mer kränkande för en muslimsk man att ta en främmande kvinna i handen än för en kvinna att bli särbehandlad av en muslimsk man? Det vore intressant om den kvinnliga chefen anmälde den muslimske mannen till DO...

Ska man få ett jobb, kanske man får vara flexibel och anstränga sig lite för att passa in. Att helt enkelt ta seden dit man kommer. Men, å andra sidan, är man tillräckligt oflexibel, kan DO alltid fixa ett fett skadestånd.

SvD
DN

Tillägg: Intressant debattartikel av Jasenko Selimovic (fp) i GP

Tillägg 2: Bra kolumn av Lena Andersson i DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ifrågasätter samma sak. Har varit kvinnlig chef där manlig anställd vägrat följa chefens order på grund av att hon var kvinna. Vi förklarade givetvis företagets regler och mannen fick anpassa sig. Hur skulle svensk arbetsmiljö se ut om vi skulle rätta oss efter olika religioner och de krockar på samma arbetsplats.

Anonym sa...

Saknar "tummen upp" knappen.
Bra skrivet.

Herr Kverulant sa...

Hej, Anonym 1 och 2!

Tack för synpunkterna.

Vänligen / Herr K.

Gubben sa...

Mm, reagerade också på det där. Funderar på hur det står till i skallen om man inte kan ta en kvinna i handen utan att bli kåt. Borde vara anledning nog för vård!

Anonym sa...

Japp! Håller med om att Pekgul har en vettig inställning till fallet. Läs gärna gårdagens DN-ledare som komplement. Mycket bra! http://www.dn.se/opinion/kolumner/belonad-apartheid-1.1044711

//Anonym 3

Herr Kverulant sa...

Tack, Anonym 3, för din kommentar och för länken. Jag lägger till den i mitt inlägg.

Vänligen / Herr K.