onsdag 9 september 2009

Den gamla vanliga visan från sossarna

Mona Sahlin och Thomas Östros skriver i en debattartikel i DN att de vill höja skatterna för att säkra jobb och välfärd.

"Skatteintäkterna har nu pressats ner till sådana nivåer att vi i Sverige inte kan upprätthålla kvaliteten i skolan och vården och behålla effektiva försäkringar som gör att människor snabbt kan ställa om vid arbetslöshet och sjukdom. Ska vi klara jobben, en bra skola och utbildning för våra unga och vården för våra sjuka och gamla, då kommer det att krävas ökade skatteintäkter."

Sverige har näst högst skattetryck i världen (Länk), vilket, med sossarnas sätt att resonera, måste betyda att vi har världens näst bästa välfärd och världens näst bästa arbetslöshetssiffror. Jag är personligen övertygad om att Sveriges problem inte är att skattetrycket är för lågt utan snarare att det är för högt, men så är jag inte sosse heller...

Debattartikeln i DN
SvD

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Sossarna är ute och seglar som vanligt. Högre skatt leder inte till bättre välfärd. Mer än att de som inte har jobb och är sjuka och är gamla får mer i plånboken medan vi som jobbar och sliter får mindre kvar av lönen.
Sossarna verkar villa ha högsta skattetryck, högsta välfärden och högsta arbetslöshetssiffror i världen.

/Mr M

Anonym sa...

"Spot on" som vanligt! Håll i med bloggen!

/T

Herr Kverulant sa...

Tack Mr M och T för kommentarerna!

Herr K.