tisdag 15 september 2009

Rödgrönt i Norge, jämställdhet och Ghezali

Jaha, så de rödgröna vann till slut i Norge. Hoppas att det inte blir samma resultat i Sverige om ett år. Det som talar mot det är att sossarna i Norge inte har någon Mona Sahlin i ledningen. Jag tror att hon kommer att bli ett sänke för de rödgröna och ett vallokomotiv för de borgerliga – om hon nu sitter kvar till valet.
DN
SvD
Aftonbladet

Lena Melin förklarar vad jämställdhet är i Aftonbladet:"I jämställdhet ligger vi hästlängder efter. Två av tre norska segerpartier leds av kvinnor." Ni som trodde att jämställdhet var ungefär 50/50 får tänka om. I Lena Melins värld är sannolikt 100 procent kvinnor det mest jämställda läget.

Mehdi Ghezali, "Guantanamo-svensken", ni vet, sitter nu gripen i Pakistan misstänkt för terroristbrott. Normalt sett anser jag att alla är oskyldiga tills motsatsen är bevisad. När det gäller Ghezali känner jag precis tvärtom. För det kan väl inte vara så att han har förbaskad otur i valet av semesterorter?
SvD
Aftonbladet
Expressen

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Om han har otur med val av semesterorter så behöver han inte ha någon returbilljet i alla fall, det finns ju alltid regeringsplan för vissa.

Herr Kverulant sa...

Hej, Fredrik!

Denna gång är nog vägen med regeringsplanet stängd – tror (och hoppas) jag.

Vänligen / Herr K

Anonym sa...

Undra om hemförsäkringens reseförsäkring gäller? (Och då menar jag inte i Norge.) Eller de har kanske tecknat en extra försäkring? Trots allt gäller ju inte F-kassans utlandskort om jag förstår deras hemsida. De har ju valt att ta med ett litet barn på resan och då måste de förberett sig bra för att vidmakthålla barnets goda hälsa, när de reser till ett område som detta. Förhoppningsvis handlar det inte om någon gisslan liknande situation för att skapa empati vid ett eventuellt gripande.
//ct

Herr Kverulant sa...

Hej, ct!

Jag tycker att det är bedrövligt att ta med sig en tvååring till ett av de farligaste områdena i världen. Jag hoppas att socialen agerar när (om) föräldrarna kommer tillbaka till Sverige.

Vänligan / Herr K.