torsdag 4 mars 2010

Någon måtta på desinformationen får det väl ändå vara

Många av våra tidningsläsare tror säkert att tidningarna gör allt för att vara objektiva och berätta sanningen. Följer man Flashback och en del "politiskt inkorrekta" bloggar, märker man att så inte är fallet. Tidningarna mörkar ofta sanningen och döljer detaljer som de inte vill ska komma fram. När detta går över i ren desinformation blir det både skrämmande och nästan lite skojigt.

Häromdagen skrev Nya Wermlandstidningen om en muslimsk pappa som hade misshandlat sin son för att han inte läste Koranen på rätt sätt. Pappan riskerar nu fängelse och utvisning (vilket jag för övrigt tycker vore bra. Jag klarar mig utmärkt utan den pappan i Sverige.) NWT:s socialdemokratiska kollega tyckte uppenbarligen, i den politiska korrekthetens anda, att vissa detaljer skulle ändras och lämnas ute. Koranen blev "den heliga skriften" (som för de flesta svenskar innebär Bibeln) och att pappan riskerade utvisning utelämnades helt.

Sedan blev det nästan ännu mer komiskt/sorgligt. SvD hade en notis om detta i sin pappersupplaga. (Tack till Flashback-medlemmen JudgeDredd för inskanningen.) Nu hade VF:s "heliga skrift" blivit "Bibeln". Om nu SvD ska sno nyheter från nätet, borde de i alla fall vara lite noggrannare, kan man tycka.

Sammanfattningsvis förstår jag inte hur en del journalister kan se sig i spegeln.Koranen i NWT...
...blir den heliga skriften i VF
Flashback-tråden i ämnet

2 kommentarer:

GalaXyBloggen sa...

Man måste skratta åt det annars blir man sjuk..

Gubben sa...

Suck! Jag blir så trött...