tisdag 7 april 2009

Fyra för priset av en

Jag har varit dålig på att blogga på sistone, så jag tänkte ta upp fyra ämnen idag. Fyra ämnen i samma inlägg – det blir mycket åsikter för pengarna.

Sossarna
De har det inte lätt nu. Wanja Lundby-Wedin sitter kvar som LO-boss. Mona Sahlin skyller på Wanja när opinionssiffrorna rasar. Valrörelsen, som för ett år sedan såg att bli en promenad i parken (visst är det kul med direktöversatta engelska uttryck!) för sossarna, formar sig allt mer till en mardröm för dem. Det är bara om Mona Sahlin avgår som skutan kan vändas. Med Mona vid rodret vinner de borgerliga.

SvD
SvD
SvD
DN

FN
En mycket viktig debattartikel publicerades igår i SvD. Den är skriven av Dilsa Demirbag-Sten och Arne Ruth. Läs den! Ni kommer nämligen inte att få läsa mycket mer om detta i svenska tidningar. Det handlar om islam och då är det bäst att hålla tyst, tycker de svenska tidningarna, som annars brukar stå på barrikaderna för det fria ordet. Själv är jag tveksam till om Sverige över huvud taget ska vara med i FN.

Annika Östberg
Jag hör inte till den majoritet(?) som tycks tycka att det är fantastiskt att den dråp- och dubbelmordsdömda Annika Östberg får komma "hem" till Sverige. Östberg, som är 55 år gammal, var – om jag inte missminner mig – sex år när hon flyttade till USA. Hur mycket hem är då Sverige? Visst, det är nog inte så himla kul att sitta flera decennier i ett amerikanskt fängelse men det är nog ännu tristare att få sina nära och kära mördade av två hänsynslösa knarkare.

DN
SvD

Leninpriset
Mattias Gardell tilldelas Jan Myrdals Leninpriset. Om Gardell hade tilldelats Himmlerpriset av någon som var lika höger som Myrdal är vänster, hade han då tagit emot det? Säga vad man vill om Jan Myrdal men han är i alla fall konsekvent när det gäller vurmandet för kommunistdiktatorer.

SvD
DN
Tack, Peter Englund, för en lysande sågning

Dagens låttips
På tal om revolutionärer... Vilken poesi: "I drive a Rolls Royce, 'cause it's good for my voice". Briljant!:
Children of the Revolution – T Rex

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja, varför inte dela ut Roland Reagan priset till Herr Kverulant? Såg att Mattias Gardell tidigare fått ett pris av kungen och han konstaterar att pengarna är nog, då han inte är rojalist heller.

Dvs på ett snyggt sätt glider jag över till Vanja. Hon är också glad över pengarna hon får, liksom Margot W. Det är bara Mona kvar som varken får pengar eller röster.

Mona's chans är nu FN-avtalet i Durban, konvertera till musselman och hänvisa till folkrätten när hon ligger sist. Ärligt talat varför är hon kvar i matchen. Vad får hon ut av det?

Läste några få artiklar om avtalet. Trots allt gäller det att man inte får kritisera religoner. Det låter som om man kan åberopa detta då talibaner kränker kristna och andra musselmaner. Men gör man det så kränker man talibanerna.

Hur skall detta tillämpas i Pakistan och Sverige?

//CT

//CT