måndag 20 april 2009

Vi skulle ha bojkottat Durban II!

Jag vet att det kan tyckas självgott att länka till sig själv. Det får jag ta: Mitt inlägg från 20 mars

Vi skulle aldrig ha deltagit i Durban II och jag blir allt mer tveksam till om vi ska vara med i FN över huvud taget.

SvD
SvD
DN
DN

Dagens låttips
Jag har ännu inte haft med någon Beatles-låt bland mina låttips. Det råder jag härmed bot på. Denna Harrison-sång är i mitt tycke Beatles bästa låt:
While My Guitar Gently Weeps – The Beatles

6 kommentarer:

Nima sa...

Tycka vad man vill, men predikar man demokrati så ska man respektera folkvalda representanters rätt att uttrycka sig hur folkvald man än tycker att individen (inte) är. Dahlgren och andra som lämnade konferensen var där för att fylla ett syfte. Att vända ryggen mot ord man inte vill höra bryter mot demokratins fundamentala natur.

Anonym sa...

Självklart ska man markera mot förintelseförnekare som Irans president. Men inom vänstern verkar det finnas ett stort intresse att lyssna på dessa åsikter

Mats sa...

Jag instämmer helt med inlägget från Dagens Ilska. Vi borde markera distans mot "FN".

Herr Kverulant sa...

Hej, Nima!

Tyvärr styrs FN-konferenser och FN-kommittéer i alltför hög grad av diktaturer och religiösa fundamentalister. När FN, som ska verka för alla människors frihet, kommer fram med beslut som syftar till att inskränka vår rätt att kritisera religioner (läs islam) blir jag både upprörd och uppgiven. Förintelseförnekare som Irans president ska inte kunna ha FN som en plattform för att sprida sitt hat mot judar. Jag tycker att det var bra att de demokratiska staternas representanter lämnade salen, men det hade varit ännu bättre om vi över huvud taget inte hade varit med.

Vänligen / Herr K.

Anonym sa...

Kanske kan vara intressant att läsa vad han sa:

De segrande makterna [i världskrigen] kallar sig själva världens erövrare, samtidigt som de nonchalerar och kuvar andra nationers rättigheter genom att påtvinga dem förtryckande lagar och internationella bestämmelser.

Efter andra världskriget gick de så långt som till att göra en hel nation hemlös, med judarnas lidande som förevändning. De skickade emigranter från Europa, Förenta staterna och andra delar av världen, i syfte att etablera en fullkomligt rasistisk regering i det ockuperade Palestina. [representanter från Frankrike, Finland och andra länder syns här resa sig och lämna salen] Faktum är att, som kompensation... [applåder, oväsen] för de ödesdigra följderna av rasism i Europa...
[långvariga rop, oväsen] Som kompensation för de ödesdigra följderna av rasism i Europa, hjälpte de till att föra en ytterst grym och repressiv regim till makten i Palestina.

Det är desto mer beklagligt att ett antal västliga regeringar och Förenta staterna har förbundit sig till att försvara dessa rasistiska folkmordsförövare, samtidigt som väckta samveten och världens frihetssinnade människor fördömer aggression, brutalitet och bombardemang av Gazas civilbefolkning.

[Konflikterna i Irak och Afghanistan var] ett tydligt exempel på egocentrism, rasism, diskriminering eller kränkning av nationers värdighet och oberoende.

Idag står det internationella samfundet inför en typ av rasism som har fläckat mänskligheten. Vid det tredje millenniets början står ordet sionism för rasism som söker falsk betäckning bakom religion och missbrukar religiösa föreställningar för att dölja hat.

Ansträngningar, av politisk och internationell typ, måste göras för att sätta stop för sionisternas och deras anhängares övergrepp.
Regeringar måste uppmuntras och stödjas i kampen för att få bukt med denna barbariska rasism, och försöka förändra de nu rådande internationella mekanismerna.

Ni är all medvetna om den konspiration som vissa makter och sionistiska grupper gjort mot denna konferens... Det måste vidkännas att en bojkott mot en sammankomst som denna är en sann indikation på stöd för ett uppenbart exempel på rasism.

Second Opinion sa...

Jan Eliasson, före detta ordförande i FN:s generalförsamling, kritiserar EU-delegaternas uttåg i en intervju med Second Opinion. "Jag har aldrig varit med om en sådan sak under min tid på FN," säger han och kritiserar att medierna inte problematiserat frågan mer. Läs artikeln på www.second-opinion.se, lyft den gärna och skriv egna inlägg.
MVH Second Opinions redaktion