fredag 20 mars 2009

Bojkotta Durban II!

Frågan är om vi över huvud taget ska vara med i FN längre. När FN kan sätta exempelvis Libyen och Iran i planeringskommittén inför uppföljningsmötet av mötet i Durban 2001 om antirasism, ndrar man nästan om FN skämtar. Mötet i Durban 2001 urartade i förakt mot Israel och judar. Durban II-mötet ska hållas i Genève i april och bland annat ska man slå fast att kritik mot religioner i allmänhet och islam i synnerhet ska förbjudas i FN-länderna. Yttrandefriheten i den fria delen av världen är av största vikt och det är betydligt viktigare att vara tillåten att kränka exempelvis muslimer än deras rätt att inte bli kränkta.

Flera länder har hotat med att bojkotta Durban II, bland andra USA, Kanada, Storbritannien, Italien och Australien. Det diskuteras även om en gemensam EU-bojkott. Någon gång vore det glädjande om Sverige också kunde höja rösten i den här typen av frågor men det har varit mycket tyst från utrikesminister Bildt. Det beklagar jag.

Googla "Durban II" – det finns massor av intressant information på nätet.

DN

Dagens låttips
Alltid kan det väl reta några ryska diplomater. (Frågan är om det inte var Melodifestivalens bästa låt.):
Tingeling goes Russia – Tingeling

2 kommentarer:

Friskytten sa...

Att man inte skulle få kritisera religioner och religisiösa företrädare är ju lika befängt som att man inte skulle få kritisera politiska idéer och politiker. Jag vet inte om det är bäst att inte vara med alls vid Durban II eller att vara med och protestera högljutt mot sådant trams. I vilket fall som helst måste Sverige och EU stå helt orubbliga när det gäller rätten att kritisera och uttala sig negativt om alla livsåskådningar och idéer oavsett om de är religiösa eller inte.

friskytten.blogg.se

Herr Kverulant sa...

Hej, Friskytten!

Tyvärr tror jag inte att vi kommer att "protestera högljutt mot sådant trams" om vi deltar. Det är vi för fega för. Det vore bättre med en bojkott än att legitimera spektaklet med vår närvaro.

Vänligen / Herr K.