torsdag 5 mars 2009

En pinsam dag för Sverige

I morgon börjar Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. Efter beslut av fritidsnämndens socialistiska majoritet i Malmö, ska matchen spelas utan publik. Säkerhetsskäl hävdar vissa, politiska skäl hävdar andra. Polisen har sagt att de skulle klara säkerheten med publik, så vi kan nog sluta oss till att det är politiska skäl, trots allt.

På lördag ska "stoppa matchen" demonstrera. Våldsamma vänsterextrema grupper har sagt att de ska delta och nu ansluter sig även nazister. Det blir med andra ord en intressant kombination, där de enda beröringspunkterna är förakt för demokrati, fäbless för våld och hat mot judar.

Det har sagts att demonstrationerna ska bli fredliga. Fan tro't...

Jag tycker att det hela är pinsamt för Sverige i allmänhet och Malmö i synnerhet. Vi måste kunna försvara oss mot extrema grupper och vi ska inte låta dem avgöra om det ska vara publik på en tennismatch eller inte. Jag skäms som svensk!

Några artiklar som berör ämnet:
SvD
DN
DN igen
Sydsvenskan

Dagens låttips
En låt som kan passa bra i sammanhanget. (Jag funderade ett tag på Arabian Knights med samma band men jag valde den här.):
Israel – Siouxsie and the Banshees

6 kommentarer:

Hanna sa...

Ja, pinsamt är vad det är, pinsamt!

Anonym sa...

Dessutom låg det en hög med gatstenar utanför arenan som polisen ville ha bort. Jag vet inte hur det gick, men det är lätt att bli konspiratorisk och tro att detta är ett "aktivitetsbidrag" från den styrande majoriteten till sysslolösa ungdomar...

//CT

Herr Kverulant sa...

Hej, Hanna!

Ja, jag skäms faktiskt.

Vänligen / Herr K.

Herr Kverulant sa...

Hej, CT!

Du tror inte att gatstenarna var en installation som någon konstfackselev hade gjort som examensarbete?

Vänligen / Herr K

Anonym sa...

Intressant idé, jag skall ta upp det med min handledare. Jag är ju lite sent ute. Lika sent ut som jag var att reagera på att diktaturen Vitryssland var i Sverige och deltog i bandy VM. Där han jag inte heller stoppa matchen

;-) ;-) ;-)

//CT

Anonym sa...

Jag tro att gatukontoret vill bedra till de som skull demonstrationerna.
Så de skull inte behöva dra upp gatstena från gatan.
Och varför kan inte dessa idioter
samlas utanför stan på en åker eller kalhygge och göra upp där. Så att vanligt folk kan gå ut och att man kan ha publik på matcherna.

/Micke