torsdag 8 oktober 2009

Fler tjänar på regeringens politik

Enligt en undersökning från DN/Synovate är det tio procentenheter färre som anser sig vara missgynnade av regeringens politik och 10 procentenheter fler som anser sig gynnade. (I grafiken står det elva respektive elva, men det måste vara fel – annars hade det bara varit 98 procent som hade någon åsikt alls vid förra mätningen.)

Det säger naturligtvis inte att så många fler kan tänka sig att rösta borgerligt i nästa val, men det är ett bevis för att arbets- och skattesänkarlinjen börjar ge resultat. (Lars Ohly, till exempel, är säkert ekonomiskt gynnad av regeringens politik men jag har svårt att tro att han trots det "tar Reinfeldts parti".) Med tanke på att en stor del av väljarkåren – oavsett om man talar sig varm för solidaritet eller inte – är sig själva närmast, kan dessa uppgifter innebära ett ökat borgerligt stöd på sikt.

Vill folk, när det gäller, ha en splittrad rödgrön regering, som kommer att höja skatterna avsevärt för "vanligt folk" och som kommer att stödja sig på kommunister? Jag tvivlar på det.

DN-artikel med en något tveksam rubrik

Inga kommentarer: