söndag 30 september 2007

Könsdiskriminerande reklam

Jag läste i tidningen idag om en kvinnlig doktor i juridik som på regeringens uppdrag utreder hur man ska kunna lagstifta mot könsdiskriminerande reklam. Har inte folk bättre saker för sig och har inte regeringen bättre saker att lägga pengarna på? Könsdiskriminerande reklam är inget stort problem i Sverige och det företag som skulle komma på den unkna idén att sälja exempelvis en motorsåg med en naken kvinna skulle säkerligen tappa försäljning. Det är helt enkelt jäkligt 30 år sedan med könsdiskriminerande reklam.

lördag 29 september 2007

Ingen tidning

I morse kom det ingen SvD. När det äntligen är lördag och man har tid att läsa tidningen ordentligt, så kommer den inte. Det är lite irriterande men är inget som gör mig jättearg. Man kan ju inte vara förbannad hela tiden.

fredag 28 september 2007

Ilska genom ombud

Idag när det är fredag tänkte jag att någon annan kunde vara arg. Den här killen är riktigt förbannad. Riktigt skitarg!

torsdag 27 september 2007

Burma

Diktatorer och diktaturer gör mig arg, upprörd och ledsen. Måtte det gå åt h-e för juntan i Burma. Och måtte andra diktatorer världen runt röna samma öde.

Alla människor har rätt till frihet!

Kontraproduktiva sossar

Jaha, nu får man lära sig det man länge har misstänkt. Tänker man fel ligger man jäkligt risigt till, åtminstone om vissa sossar får bestämma. Carina Hägg (s) arbetar för att alla ska bojkotta danspalatset Seghalla utanför Värnamo. Skälet är att företaget ägs av Sven-Evert Gunnarsson, som är sverigedemokrat.

Bland annat har Carina Hägg, enligt Värnamo Nyheter, krävt att kommunens hemsida ska ta bort länken till Seghalla, att det lokala bussbolaget ska sluta transportera folk till Seghalla och hon har kontaktat Carlsbergs marknadschef för att förmå Carlsberg att leveransvägra. Man kan tycka vad man vill om sd – det står varje person fritt i en demokrati – men att folkvalda politiker försöker motarbeta motståndare på detta sätt. Det är oriktigt och omoraliskt. Vi har näringsfrihet och föreningsfrihet i Sverige. Oavsett vad man tycker om sd, så är det ett tillåtet politiskt parti.

Stolpskott som Carina Hägg måste älskas av sd. Hon har på egen hand sett till att sverigedemokraternas chans att komma in i Värnamo kommunfullmäktige har ökat markant. Snacka om kontraproduktivt agerande!

Carina Hägg (s), vallokomotiv för sd.

onsdag 26 september 2007

Foppa-jävla-tofflor


Jag tror på människan och hennes rätt att vara en fri individ med allt vad det innebär, exempelvis att gå klädd som man tycker är skönt och snyggt.

Det finns dock undantag. Foppatofflor är ett. Att någon över sju års ålder kan tänka sig att gå med Foppatofflor inom stadsplanerat område är ett mysterium. Att vuxna karlar kan gå med Foppatofflor i cerise eller bakfyllegrönt är tamejtusan inte bara ett mysterium. Det borde vara olagligt.

tisdag 25 september 2007

Kultursnobbism

Kulturområdet skulle man kunna vara förbannad på på heltid. Snobbism, elitism och självgodhet präglar en bransch som måste få pallvis med bidrag för att överleva.

Exempel på snobbism: SvD recenserar filmer och skivor med tärningsbetyg. Teaterpjäser och böcker, däremot, är alldeles för fina för att sammanfattas med ett sifferbetyg, så de får aldrig några tärningar. Varför är en pjäs finare än en film och varför är en bok finare än en skiva? Kan det vara så att teater, opera, balett och litteratur är kultur medan film och musik "bara" är nöje?

måndag 24 september 2007

Skolan har misslyckats

För en tid sedan presenterades en undersökning från Demoskop som visade på ungdomars monumentala brist på kunskaper om kommunismens brott. Bland annat kände 95 procent av 15-20-åringarna till Auschwitz (och det är ju i och för sig allvarligt att var tjugonde inte känner till Auschwitz). Samtidigt var det 90 procent av ungdomarna som inte kände till Gulag. Här måste naturligtvis skolorna ta ett större ansvar. För det är väl inte så att det anses vara mer okej att bli mördad av kommunister än av nazister?

söndag 23 september 2007

Kvällstidningar

Vid en promenad idag såg jag löpsedeln på Expressen (eller var det Aftonbladet?). "Idol-Kishti slog sin otrogne man" – det var den största och viktigaste nyheten. Det visade sig (nej, jag köpte inte tidningen utan kollade på nätet) att det handlade om en örfil för ett 20-tal år sedan. Kishti berättade detta som en liten del av en en lång intervju i SvD. Det hade Expressen snott och gjort ett löp av. Kvällstidningarna överträffar ständigt sig själva när det gäller usel journalistik.

Jag bojkottar Expressen och Aftonbladet sedan flera år tillbaka. Hänger ni med på bojkotten?

fredag 21 september 2007

Alla verkar ligga

Så fort någon kan riskera att förlora det allra minsta lilla på ett politiskt beslut (i alla fall om det är borgerliga politiker som fattar det) är det alltid någon som i tidningen säger: "Typiskt att de sparkar på de som redan ligger." (Det heter ju "dem" i detta fall men det verkar varken vanligt folk eller journalister känna till längre.)

Det är ju själva f-n vad folk verkar ligga i Sverige. De kanske behöver en kick i rumpan för att ställa sig upp. Mindre gnäll och mer arbete skulle gagna oss alla. Jag säger ingenting om man är svårt sjuk eller handikappad men det tycks vara många mer eller mindre fullt friska i Sverige som "ligger". Upp med er! Det är dags att göra nytta!

torsdag 20 september 2007

Gå och kör som folk!

Varför kan inte folk lära sig att det är högertrafik på trottoaren? Eller att man inte behöver stanna innan man kör in i en rondell? Eller att man blinkar när man kör ut ur rondellen?

Dessutom är jag närmast hatisk mot hundägare som envisas med att inte plocka upp skiten efter sina jyckar.

onsdag 19 september 2007

Rondellmuhammed

Okej, mitt första inlägg måste väl handla om Vilks rondellmuhammed. Som konstverk tämligen ointressant men ack så spännande som debattinlägg. I ett fritt, demokratiskt land är Lars Vilks rättighet att förolämpa muslimer betydligt större än muslimers rätt att slippa bli förolämpade.

Det som gör mig riktigt arg är att de svenska massmedierna brukar tala sig hesa för yttrandefriheten. När en konstnär och en chefredaktör blir mordhotade för en ganska fånig tecknings skull, hävdar de andra tidningarna att det är fel men mer är det inte. Hade det varit lite stake i dem hade de alla haft rondellmuhammed på sina framsidor för att visa sin tro på yttrandefriheten och sitt stöd för Nerikes Allehanda.

Fegisar!

Välkomna!

Här ska jag ta upp saker som jag blir arg, förbannad eller på gränsen till hjärtinfarkt vansinnig på. Jag kommer sannolikt inte att hinna att uppdatera bloggen varje dag (även om jag blir arg minst en gång om dagen) men jag ska försöka att göra det så ofta som möjligt.