onsdag 15 oktober 2008

Bra Hökmark!

Gunnar Hökmark skrev en utmärkt debattartikel i Expressen den 13 oktober om hur Svenska Kyrkan, Rädda Barnen och Röda Korset gav sitt stöd till en Israel-fientlig stödgala som arrangerades av Palestinarörelsen. Självklart är det riktigt att inte blunda för de fel som Israel begår men från det till ett ensidigt ställningstagande för Palestina och mot Israel, är att gå alldeles för långt. Jag har ingen lust att bo i Mellanöstern, men vore jag tvungen, skulle jag sannolikt välja att bosätta mig i Israel. Detta trots Israels ibland överdrivna aggressivitet mot sina grannar och att man riskerar att bli dödad av palestinska och arabiska självmordsbombare och quassam- eller katyusha-raketer. Israel är i alla fall en demokrati, till skillnad från grannarna.

Jag lämnade Svenska Kyrkan för många år sedan eftersom jag är ateist. Hade jag trott på gud, hade jag inte varit med i Svenska Kyrkan i alla fall. I fortsättningen ska också mina bidrag gå till andra organisationer än Röda Korset och Rädda Barnen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja man blir lika förbannad varenda gång.

Israel, USA och "Västvärlden" kan man kritisera hur mycket som helst i mediala sammanhang.
Men när alla tyranniska, ociviliserade förtryckarländer begår långt mycket värre handlingar, så talar man med väldigt låg röst (om man ö.h framför någon kritik...) Fy Fan!!!

Anonym sa...

Jag läste på Sida's hemsida om att de finansierar ett projekt som heter "Clowner för fred" i Palestina. Då har jag fått förklaringen till vilka det var!

//CT

PS Sida är ju den organisation som också har den frikostigaste personalrepresentationen. Så jag kanske misstar mig ändå vilka som är Clowner för fred.

Herr Kverulant sa...

Hej, Anonym och Anonym!

Jag kan inte annat än instämma!


Bästa hälsningar

Herr K.

Linda sa...

Bra talat. Jag slutar härmed att donera till svenska Rädda Barnen.

Herr Kverulant sa...

Hej, Linda!

Tyvärr känns det som man måste fatta sådana beslut. Nåja, det finns ju andra behjärtansvärda ändamål man kan donera pengar till.

Trevlig helg!

Herr K.