torsdag 16 oktober 2008

Lagför idioterna!

Den senaste tiden har det stått en del i massmedierna om hur flickor på Törnströmska gymnasiet i Karlskrona sextrakasseras av ett gäng yngre män. Gänget ger sig främst på blonda tjejer, tafsar på dem och kallar dem för exempelvis "svenska hora". Rektor har satt in väktare för att minska problemet. Det är ju för jäkligt att det ska behövas väktare för att hålla ordning på en gymnasieskola. Vart är samhället på väg?

En lika mysig som anonym lärare säger i BLT (se länk nedan): "Det hade varit bättre att tala med killarna som utsätter tjejerna för det här. Dessutom bör man se till att ungdomarna får träffa varandra." Vilken sopa! Det handlar om unga män som har en totalt snedvriden kvinno- och sexualsyn. Det är synd att det inte finns uppfostringsanstalter längre! Ett rejält straff är vad dessa puckon behöver!

Tänk er om kvinnliga anställda i exempelvis kommunhuset hade blivit utsatt för den behandling som gymnasieflickorna har fått stå ut med. Hade den mysige läraren föreslagit samma sak då? Jag skulle inte tro det.

BLT
SvD 1
SvD 2
Aftonbladet

Dagens låttips
Under denna rubrik kommer jag i fortsättningen att föreslå en bra låt att lyssna på. Det första inlägget blir världens bästa låt:
Heroes – David Bowie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det handlar inte alls om unga män. Det handlar inte om män. Det handlar om odjur.

Anonym sa...

Rätt klassificering torde varken vara män eller odjur utan pojkar.

Väktarn sa...

Tacka fan för detta mer och mer sketna samhälle. Min bransch växer och jag lär aldrig stå utan jobb...

Herr Kverulant sa...

Hej, Anonym 2!

Att kalla dem pojkar är ett bra sätt att få dem att verka mer oskyldiga än vad de är. Går man på gymnasiet, tycker jag att "unga män" eller möjligen "ynglingar" är bättre.

Herr K.