fredag 3 oktober 2008

Kameraövervakning är bra!

Datainspektionen har förklarat att mycket av skolornas kameraövervakning är olaglig. Det är naturligtvis bedrövligt att skolor måste kameraövervakas. Vad har hänt med samhället? Det är också bedrövligt att samhället konsekvent motarbetar de få vapen som skolorna har för att hålla ordning. Var det inte något år sedan som Skolverket påpekade att det inte var tillåtet för skolorna att använda kvarsittning som straff?

Fler övervakningskameror i samhället ökar tryggheten för alla oss som sköter sig. Den lilla integritetskränkning som kamerorna medför, tycker jag att man lätt kan leva med.

DN
SvD

4 kommentarer:

Ulmerkotten sa...

Javisst, är man naiv och inte förstår vidden av övervakningskamerornas användning är det bara att beklaga. Det finns idag så mycket och hög teknologi att du skulle bli överraskad.

Kanske du kan köra den gamla klassikern "den som inte har något att dölja..."?

Det är inte så enkelt. Det är inte du som bestämmer, och man har redan idag två skilda register, ett officiellt och ett inofficiellt (som kallas SÄPO-registret). Vet du om du har en SÄPO-stämpel och i så fall varför?

Sluta vara så naiv! Allt är inte vitt eller svart.

Herr Kverulant sa...

Det handlar inte om att hamna i något register utan om att man ska kunna gå tillbaka till inspelningarna för att se vem eller vilka som har begått brott. Det minskar brottsbenägenheten och gör mig tryggare. Vill du kalla det naivt – fine with me.

Vad har SÄPO med detta att göra?

Gubben sa...

Man ju tycka att kameraövervakning i skolan inte borde behövas... men det är naivt att bortse från de problem som skolorna dras med idag. Om övervakning är ett sätt att skapa trygghet i skolan så använd det!
Helst skulle jag vilja se kameror hemma hos de elever som är orsaken till skolans problem. Ja, ja, jag vet...

Herr Kverulant sa...

Hej, Gubben!

Jag kan bara säga att vi är överens!

Herr K.