måndag 23 februari 2009

Bojkotta Malmö

Malmö ska vara med och arrangera handbolls-VM 2011 och ishockey-VM 2013. Jag hoppas att dessa arrangemang flyttas från Malmö med omedelbar verkan. En kommunledning som ger sig in i utrikespolitiska utsvävningar och som inte kan skilja på idrott och politik, ska inte få vara med och arrangera stora idrottsevenemang. Tänk om det till dessa två mästerskap kommer några länder, som bedriver en politik som inte gillas av Malmös ledning, vänsterpopulisterna i gatans parlament eller Malmös stora muslimska befolkning. Ska dessa matcher också spelas utan publik? Nej, bojkotta Malmö som arrangörsstad av stora idrottstävlingar tills kommunledningen har gjort avbön eller bytts ut.

Det gläder mig att det finns möjligheter att DC-matchen mellan Sverige och Israel kan komma att flyttas till Stockholm och läktare med publik. Jag hoppas att det blir så.

Antisemitismen börjar tyvärr att bli allt vanligare i Sverige igen och inte gör Ilmar Reepalu och hans kompisar mycket för att motverka denna utveckling.

SvD
Sydsvenskan
DN
Aftonbladet
Bra ledare i Corren

Dagens låttips
Det görs himla mycket bra musik på 2000-talet också:
Munich – The Editors

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var de väl av säkerhetsskäl man flyttade matchen och inte av utrikespolitiska skäl. Det var ju iaf vad vad jag hörde på P1.

Man behöver ju inte stå för alla beslut i fritidsnämnden, det är ju så härligt osvenskt.

//CT

Herr Kverulant sa...

Hej, CT!

"Säkerhetsskäl" – de e ju troligt (som vi brukar säga här i Östergötland).

Vänligen / Herr K.

Anonym sa...

Det är ju bra för väljarna att se vilka (s) verkligen lierar sig med.

(s) verkar gå starkt mot ett vänsterpopulistiskt parti med där man flörtar med islam. Lite intressant efter som socialismen ansett religionen vara ett opium för folket.

Undra hur fritidsnämnden i Malmö känner trycket från överliggande beslut om att inte genomföra Israel bojkotter.

//CT

Herr Kverulant sa...

Hej igen, CT!

Ja, det ska bli kul att se hur sossarna utvecklas under Sahlins ledning. Jag tror att de förlorar valet 2010 om hon sitter kvar.

Vänligen / Herr K.