onsdag 25 februari 2009

Sverige blir allt friare

Idag är jag faktiskt rätt nöjd!

Regeringen föreslår att kårobligatoriet ska avskaffas från och med 1 juli nästa år. Nu är vi av med fackets medlemmars kollektivanslutning till sossarna, svenskarnas kollektivanslutning till svenska kyrkan och så slutligen studenternas kollektivanslutning till kåren. Det sistnämnda har retat mig sedan jag pluggade på universitetet i början av 1980-talet.

Nu väntar jag bara på att vi ska slippa kollektivanslutningen till Sveriges Radio och Sveriges Television, men det tror jag inte att regeringen vågar att göra något åt, tyvärr.

SvD
DN

Dagens låttips
Låten är bra men videon är fantastisk:
Praise You – Fatboy Slim
Ps. Dessutom kom de svenska damerna tvåa i skid-VM:s sprinstafett. Det är inte fy skam.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att vi är tvångsanslutna eller hänvisade till CSN när det gäller studielån, Sytembolaget om man vill köpa en öl, Apoteket för att handla Panodil, Landstinget när det gäller "kvalificerad" vård, Svenska spel när det gäller butiks och casionospel och försäkringskassan när det gäller sjukförsäkring...

Det finns uppenbarligen lite kvar att göra när det handlar om frihet åt Svenska folket!

/Mr T

Herr Kverulant sa...

Hej, Mr T!

F-n också, jag om kände mig rätt nöjd, trots allt. Du har ju rätt. Det finns mycket kvar att göra...

Trevlig helg!

Herr K.

Maria och Nina sa...

Mr T= Titus. Ditt gamla härke. Det verkar ju väldigt smart att sälja ut systembolaget..som ger staten så mycket pengar varje år...

Och vad det gäller tv-licens så har VI aldrig någonsin betalat någon sådan.

/Maria och Nina

Herr Kverulant sa...

Hej, Maria och Nina!

Vi kanske skulle ha monopol på matförsäljning också? Det skulle ju staten tjäna massor på.

När det gäller TV-licensen kan man komma undan den om man a) inte har någon TV (men det har ju alla, typ) eller b) bryter mot lagen – antingen för att man är snål eller för att man tar politisk ställning mot public service. Till vilken kategori hör ni?

Vänligen / Herr K.

Nina och Maria sa...

Hej igen

Mr T tillhör den sista kategorin. och vad oss beträffar så tycker vi inte att spektakel som Melodifestivalen eller Robinson är något att stödja. Hmm..


/M och N

Herr Kverulant sa...

Hej igen!

Jag vill inte stödja den vänstervridning som är ack så vanlig inom SVT och SR men eftersom jag tror på laglydighet, betalar jag licensen.

Vänligen / Herr K.

Anonym sa...

Varför måste staten bestämma att jag måste betala Tv-licens för skit kanalerna eller public service som de kallar sig för! Jag ser ju inte på dom. Och varför kan de inte göra som övriga kanaler man betalar för vad man vill se. Och vad menar de med fri television när de knappt får svära i tv och radio.

/Micke

Herr Kverulant sa...

Hej, Micke!

Jag håller med dig!

Vänligen / Herr K.