torsdag 5 februari 2009

Klantigt av poliserna

Visst är det fel att säga "blattajävel" och "apjävel" när man är polis. Att dessutom säga det framför en kamera är dessutom klantigt. Nu tror jag inte att det är särskilt ovanligt att poliser och många andra yrkesgrupper uttalar sig på det här sättet mellan skål och vägg. Även om det naturligtvis är olämpligt, är det kanske inte så svårt att förstå.

Jobbar man som polis i Rosengård, där man får se invandraungdomar kasta sten och tända mordbränder, är det inte så konstigt att man påverkas negativt. Kan inte ambulanser och brandbilar köra in på området utan poliseskort, för att de riskerar att hamna i ett stenregn, är det inte underligt att ambulansförare och brandmän tappar tålamodet. Blir man som pendeltågsförare och busschaufför utsatt för stenkastning när man kör genom invandrartäta områden, blir man säkert inte mer positivt inställd till invandrare.

Återigen – det poliserna sade var olämpligt och oprofessionellt. Det ska inte förekomma. Men att enskilda poliser – kanske i frustration och uppgivenhet – uttalar sig olämpligt, får inte skugga de verkliga problemen. Invandrartäta förortsområden i storstäderna är problemområden och det kommer de att vara även om ingen polis uttalar sig olämpligt. Det pyr i dessa områden och problemen kommer att bli gigantiska om inget görs.

"Vi kommer aldrig tillrätta med stenkastandet i Rosengård om inte polisen visar respekt för de boende i Rosengård, unga som gamla", skriver Nyamko Sabuni.

De boende i Rosengård måste visa respekt för polis och räddningstjänst om de ska få respekt från dessa. Respekt måste vara ömsesidig.

SvD
DN

Dagens låttips
Hon var bra läcker, Debbie Harry, och bra var de också, Blondie:
Hanging on the Telephone – Blondie

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det politiskt korrekta etablissemanget uttalar sig. Lätt att sitta på en kontorsstol och ha balanserade åsikter.

Ut och se alla idioter av alla kategorier som poliser möter dagligen, jag är förvånad att de hanterar sin frustration så väl att det inskränker sig till nedsättande språk.

Hade jag varit polis hade jag velat ta bort skräp från gatorna, och då menar jag permanent.

Att lyfta upp denna fråga på nationsnivå leder enbart till att klyftan ökar. Media saboterar som vanligt för att sälja lösnummer.

Vi har - tyvärr - ett växande problem i vårt samhälle och det är dags att kalla det vid sitt rätta namn.

/Ernst

Anonym sa...

Varför skall uttalanden, omdömen och benämningar om kriminella invandrare alltid anses vara riktade mot alla invandrare? Jag undrar om det är så att vanliga invandrare vill jämföra sig med de som förstörde på Rosengård, om så är fallet kanske vi skall sluta att klaga på polisernas uttalanden i polisbilen. Dessutom kanske det olämpliga i uttalandena växer fram i öronen på vissa politiskt korrekta lyssnare.

Själv undrar jag om det inte är så att några smarta poliser som lyckats få hela Sverige att fokusera på meningslösa poliskommenderingar.

I höstas fick poliser stå och se på medan socialister vandaliserade i Malmö, det kallades European Social Forum och invigdes av den förre ärkebiskopen tillsammans med LOs ordförande. Vad sade dessa pampar när lisisterna vandaliserade i stan?

I slutet av förra året fick poliser se på medan ligister förstörde på Rosengård. Det brändes bilar, byggnader vandaliserades, brandkåren hindrades att komma fram. Poliserna på platsen fick inte ingripa.

Jag förstår mig faktiskt inte på den "moderna polistaktiken", men jag gissar att den syftar till att befodra polisledare om Boström blir justitieminister igen. Tyvärr kan jag inte se någon nytta för samhället.
Med dagens polisledare måste jobbet som polis emellanåt kännas otacksamt, därför är det smart att säga "blatte" och "apdjävel" vid lämpliga tillfällen och se fram emot att få meningsfulla arbetsuppgifter i framtiden. Ibland är det faktiskt smart att straffa ut sig och polisfacket är starkt så de aktuella poliserna behöver säkerligen inte räkna med några verkliga represalier. I det nu aktuella fallet kanske de aktuella poliserna slipper stå och titta på medan ligister vandaliserar i Sverige under det svenska EU-ordförandeskapet senare i år. Var det rasism eller ett smart agerande för att få mera meningsfulla arbetsuppgifter?

Jag tycker att det är bedrövligt att höra hur det politiskt korrekta Sverige ondgör sig över kommentarer som de flesta av oss skulle kunna tänka oss att fälla om vi hamnade i liknande meningslösa situationer. Det är faktiskt inte annorlunda på andra arbetsplatser där chefer fattar korkade beslut. Korkade beslut får som konsekvens att personalen uttalar sig på ett politiskt inkorrekt sätt när de samtalar inbördes, och det förtjänar organisationen.

Slutligen vill jag ställa frågan om det är straffbart att ge spridning åt rasistiska och förråande uttalande och om därför inte den aktuelle åklagaren borde straffas för att inte uttalandena spelades upp inför lyckta dörrar. Det är ju inte poliserna som spritt ut ljudet från videotapen.

Herr Kverulant sa...

Hej, Ernst och Anonym!

Intressanta inlägg!

Det är också intressant att kunna konstatera hur våra medier värderar nyheter. När ett invandrargäng på ett 20-tal killar halvt sparkade ihjäl en tjej och hon räddades av sex rådiga hockeykillar från Gnesta, då valde både DN och SvD att inte ens nämna händelsen. (Jag letade men hittade inte ens en notis.)

När några poliser snackar skit internt, slås det däremot på stora trumman. För mig är det en synnerligen märklig nyhetsvärdering.

Trevlig helg! / Herr K.