måndag 19 maj 2008

Reflexväst på alla motorcyklister

Jag var ute på en biltur i helgen och slogs av att de MC-förare som har reflexväst på sig syns mycket bättre än de som har vanliga MC-kläder. Motorcykelolyckor är ett stort problem och skulle man införa en lag om reflexvästar, skulle olyckorna sannolikt minska.

När jag tänkte vidare på idén blev jag lite fnissig. Om man inför en sådan lag vinner man inte bara en förbättrad olycksstatistik utan uppnår också en annan fördel. Vem vill vara med i ett tufft MC-gäng om man tvingas bära en ill-orange eller ill-gul reflexväst utanpå sin fräna MC-klubbväst? De skulle inte se lika tuffa ut då...

2 kommentarer:

Gubben sa...

Jo, då syns de bättre men vill vi verkligen det?
Det börjar bli en jädrans massa signalgula/gröna/oranga plagg på vägarna! Stavare, hundägare, ungar, hästar, utomjordingar, joggare, cyklister, MC-förare, mopedister... puh.
Farlig beskyddartrend om du frågar mig.
Snart reagerar vi inte på naturliga företeelser som idioter utan signalväst, älgar, rävar, katter, flygfiskar och lågtfygande ugglor.

Herr Kverulant sa...

Hej, Gubben!

Det är klart att också älgar och rävar ska ha reflexväst. Lågflygande ugglor, däremot, bör ha pannlampa, så att de syns på natten.

Men egentligen håller jag med dig... Det går inte att ha reflexvästar, skyddskor och lekhjälmar på allt och alla.

Herr K.