fredag 2 maj 2008

Rättvist att Sahlins förtroende minskar

Det stod i Aftonbladet 1 maj att svenska folkets förtroende för Mona Sahlin minskar samtidigt som det ökar för Fredrik Reinfeldt. Det är inte så konstigt. När Sahlin uttalar sig handlar det mest om att sossarna, om de kommer till makten, ska ägna sig åt återställare. Dessutom mal hon på om de "ökande orättvisorna. Det finns få politiska floskler som jag föraktar så mycket som begreppet "rättvisa". Alla politiker – garanterat utan undantag – är för rättvisa. Dock finns det ingen fastslagen definition på begreppet, så alla utgår från sina egna synpunkter. Med andra ord är det är totalt meningslöst begrepp som helt saknar innehåll. Därför känns det tämligen naturligt att Mona Sahlin använder det så mycket. Hela hennes partiledartid har hittills präglats av floskler och innehållslöshet. Jag ser inte fram emot att få Mona Sahlin som statsminister. Det vore inte rättvist om hon och sossarna vinner nästa val...

Tomt förstamajtal av Mona Sahlin
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter

4 kommentarer:

BountyLady sa...

Neee Rättvisa kan HON stoppa upp i arslet!

Jag har varit Sosse från begynnelsen, men när man ser att deras politik inte gäller oss längre så kräks man på dem och Sahlin.

Hur 17 kan hon fortfarande få vara kvar i politiken????

Ha det gottis!

Gubben sa...

Men visst är hon klok!
Mona vill ju att arbetsförmedlingen ska förmedla folk som kan något - vilken innovation!

Åsa sa...

Jag trodde inte socialdemokraterna på fullt allvar menar att gå till val med Mona Sahlin som partiledare. Men det kanske dom gör, hemska tanke?
;-)

Herr Kverulant sa...

Hej, Åsa!

Det verkar faktiskt som om hon kommer att leda partiet över nästa val. Jag skulle dock inte bli förvånad (eller ett dugg ledsen) om hon fick sparken.

Herr K.