måndag 12 november 2007

Glasögon är viktigare än böcker

Hur kommer det sig att kultursektorn har så mycket makt? Jag tycker det är minst sagt märkligt att bokmomsen bara är 6 procent medan den på exempelvis glasögon är 25 procent. För familjer med svag ekonomi är det nödvändigt att köpa glasögon. Böcker, däremot, kan de låna gratis på biblioteket. Boksubventionerna är mycket underliga och det enda rimliga vore att ha samma moms för allt. Tyvärr är nog kulturlobbyn för stark för att en sådan korrigering ska kunna ske.

4 kommentarer:

/s sa...

Bäste Herr Kverulant.
En sak som jag alltid undrat över är huruvida det är nödvändigt för familjer med svag ekonomi att köpa glasögon. Nu har jag äntligen fått bekräftat att det är så. Ett tag var jag dum nog att tro att det huvudsakligen var avhängigt på om familjemedlemmarna hade svag syn eller inte. Nu vet jag bättre. Tack.
/s

Herr Kverulant sa...

Hur skulle de annars kunna se sina ekonomiska problem, va? (Okej, Herr Besserwisser - jag skulle naturligtvis ha skrivit "För familjer med svag ekonomi är det nödvändigt att köpa glasögon – om de innehåller familjemedlemmar som ser dåligt. Annars kan de ju låta bli att köpa glasögon.")

Herr K. (som både har glasögon och köper böcker)

Anonym sa...

Är det OK för posten att dela ut ett paket med glasögon till en familj med svag ekonomi om det är en rondellhund på utsidan? //CT

Herr Kverulant sa...

Så länge rondellhunden inte har turban och skägg är det säkert okej.

Herr K.