torsdag 15 november 2007

Skärpning Aftonbladet

I morse var det krigsrubriker på Aftonbladet hemsida. Enligt tidningen skulle Filippa Reinfeldt ha en mördare efter sig. Efter en stund får man höra representanter för SÄPO uttala sig att det rör sig om en tidningsanka. Det handlade om en psyksjuk man som själv tog kontakt med psykvården. Ingen förundersökning och ingen husrannsakan har genomförts.

Den enda effekten av AB:s artikel är, förutom eventuellt några fler sålda ex, att man planterar frön i galningars huvuden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det jag framförallt blir upprörd över är hur AB kan ha med delar ur mannens journal i tidningen. Detta om något borde ju vara ett brott mot sekretessen? Det finns ju faktiskt, som påpekas i artikeln, möjlighet för läkaren att bryta sekretessen när vissa skäl föreligger. Men jag har svårt att tro att dessa skäl gör det ok att läcka journalanteckningar till pressen...

För övrigt är SÄPO:s dementi mågot av det roligaste jag har läst. "Ingen person har förts till rättspyi Huddinge av poliser i svarta huvor med förstärkningsvapen". Snacka om att folk låter fantasin flöda fritt när "nyheter" som denna sprids!

//T

Herr Kverulant sa...

Det ökar ju inte direkt förtroendet för psykvården om det man säger till sin doktor senare publiceras i AB...

Ja, det är inte så ofta SÄPO är roliga. I alla fall inte på flit.

Herr K.