torsdag 21 februari 2008

Det var då ett jäkla tjat

Är jag hemma brukar jag titta på Melodifestivalen. I år har jag missat de båda deltävlingar som hittills har avgjorts. Det är inget jag deppar över men, som sagt, är jag hemma och inte har något för mig är det hyfsad underhållning. Sedan är det det här med proportioner. Jag vet att många tycker att det är kul med Melodifestivalen men måste alla tidningar skriva spaltmil om den? Så viktig är den väl inte? För övrigt tycks kvällstidningarna egentligen bara skriva om tv-program nu för tiden. "Carolina Gynnings snoppschock", "Let's Dance-Matte missade planet" et cetera. Är det så himla mycket att skriva om?

4 kommentarer:

Gubben sa...

Nä, verkligen inte. Tala om "icke-händelser"!

Anonym sa...

Alla kanske inte har den driften att hetsa upp sig över om Cuba's nästa ledare blir vald på demokratiska grunder. Likaså struntar man i om samerna släpar upp döda renar på spåret eller om vem som styr SVT. I en demokrati får man trots allt bry sig om hurvida Britney Spears inte hade trosorna på sig när hon åkte till frisören. Likaså kan man läsa om dessa händelser när vi har yttrandefrihet.
Sedan kan man ju undra hur denna investering i pseudohändelser kommer betala sig framöver?
En klassiker är ju bröd och skådespel åt folket.
//CT

Anonym sa...

Ja, det är ju en intressant tankegång. Att rapportera om pseudohändelser gynnar makthavarna, eftersom deras politik och beslut inte granskas.
Känner mig nog lite kränkt här...vart anmäler man?

Herr Kverulant sa...

Nog är det lite "panem et circenses" över det. (För övrigt ett av de få latiska citat som jag kan utantill. Äntligen fick jag lite nytta av den kunskapen.)

Herr K.