måndag 18 februari 2008

SM i kränkning

Det finns nog inget land i världen där människor kränks lika mycket som i Sverige. Vi är sannolikt världsmästare i kränkning. Svenska mästerskapen i samma gren går av allt att döma till Stockholms Lärarhögskola, där genusvetenskap och queerteori (i mitt tycke är båda mer eller mindre idiotiska) har upphöjts till norm. Där blir man kränkt om man inte blir godkänd på en tenta, om man inte kan svenska, om det uppmärksammas att man är homosexuell, om det inte uppmärksammas att man är det et cetera. Dessutom får man skadestånd! (Förmodligen får genus- och queer-fantaster hjärtflimmer när de läser detta, för jag skrev "man" flera gånger i förrförra meningen.)

I en artikelserie i DN tas detta upp och när jag läste de intressanta artiklarna, blev jag rasande. Vilken idioti! Man tror inte att at det kan vara sant. Samtidigt inser man att det är Sverige vi talar om, så det kan nog vara sant, trots allt. Ska man anmäla någon till DO, Homo eller liknande för diskriminering måste det innebära en risk. Förlorar man ska det kosta. När det som idag inte är någon risk alls att göra den här typen av anmälningar, kommer de att fortsätta att öka. 30 000 kr för en kränkning, är ju inte helt fel, speciellt som det inte kostar något om man förlorar. Den 20 februari kommer den sista delen i artikelserien. Den ser jag fram emot – eller bävar inför.

Del ett i DN
Del två i DN
Skadestånd till Mustafa? (Robert Gustavsson-sketch)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet inte om samerna har läst DN artiklarna eller läst på Stockholms universitet?

Det kunde ju bli lite mera drag på dom. Att såga ned kraftledningstolpar och lite rasbiologiskt tänkande verkar inte räcka för att skapa rubriker. Däremot verkar det ju räcka fram till en plats i sametinget...

//CT

Herr Kverulant sa...

Bäste CT!

Jag vet inte om samer omfattas av hets mot folkgrupp-lagen. Gör de det, finns stålar att hämta.

Herr K.

Herr Kverulant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Så underhållande! Jag trodde inte att det var sant när jag läste DN:s artiklar.
Och pengar finns det tydligen att hämta. Funderar nu som bäst på vad jag skall blir kränkt av.
Vem låter sådant här fortgå? Lagen måste uppenbarligen ändras!

Herr Kverulant sa...

Själv tillhör jag nog den enda grupp som aldrig kan blir kränkt – medelålders, arbetande, vita, heterosexuella män. Och det är ju kränkande i sig att inte kunna bli kränkt. Det borde vara värt sådär 30 papp. Fråga är bara vem som vill betala?

Herr K.