torsdag 28 februari 2008

Terrormisstänkta i Sverige

Idag berättar tidningarna om att tre svenska medborgare har gripits misstänkta för finansiering av och förberedelser till terrorbrott. Jag är mycket bekymrad men tyvärr inte förvånad. Det kändes bara som en tidsfråga innan terrorismen också skulle drabba oss. (Nu vet jag naturligtvis inte om de tre är skyldiga.) Tidigare har ju en "svensk" gripits i Prag, en i Paris och en annan "svensk" greps och dömdes i Bosnien för terrorbrott. Nu tycks terrorismen också ha kommit hit.

Det tycks vara alltför lätt att bli svensk medborgare och det vore bra om det gick att frånta personer det svenska medborgarskapet om de kraftigt missköter sig, låt säga inom tio år efter att medborgarskapet har beviljats. Jag tror att man i vissa länder kan fråntas sitt medborgarskap, så det är sannolikt förenligt med folkrätten. Medborgarskapet ska vara något eftersträvansvärt, något man förtjänar. Människor med terroristsympatier hör inte till den förtjänta gruppen.

Terrorgripanden i media:
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Expressen

7 kommentarer:

Johnny sa...

Så här är det, det har inget med invandring i sig att göra, detta är islam. Där islam finns, finns ofta också våld, terror, hat osv.

Det är nog dags att monitorera dessa grupper mycket noggrannare, då de tenderar till att ha stora mängder terrorister eller terroristmedhjälpare i sina led.

Gubben sa...

Hur möter vi religioner som är kvar i medeltida (eller äldre) värderingar?
Jag vet inte, men man blir ju livrädd!

Omar Mohammed kalb ibn kalb sa...

Jag håller med det som skrivs här det är dags att vakna upp.
Att utrycka sina islam fördomsfulla åsikter är ej samma som rasism som egentligen är motsatsen.
De som sysslar med dold rasism är vänstergrupper som förskönar sina lögner med frihet solidaritet och rättvisa. De som har vettiga åsikter dömer de ut och hänger ut i media som samhällets fiende nr 1. Det är rasism, och åsiktsregistrering, samma sak som sker i kommunistiska dikaturer
Omar Kalb ibn kalb
titta på zaramis blogg man! lite skrämmande med sån trångsynthet

Hanky sa...

Jag tycker nog inte det skulle vara bra att kunna dra tillbaka ett medborgarskap. Är man svensk medborgare så ska man vara det [paw rihk-titt]. Lite som att jag också tycker att man om man är myndig ska vara det utan förbehåll (och alltså kunna shoppa på bolaget). Däremot kunde det gott och väl krävas mer för att bli svensk, utan att jag för den sakens skull egentligen har någon aning om vilka kraven är. Vet du?

Anonym sa...

Vad jag förstått så har de kopplingar till det dagis som de drev i en Stockholmsförort. Gogglade för ett tag sedan på det stället och det fanns en hel del anmärkningar på hur det drevs. Bla fanns anmärkning från tillsynsmyndigheten hur den islamska fostringen skedde.
//CT

Herr Kverulant sa...

Tack för synpunkterna, Johnny, Gubben och ni andra.

Hanky, jag förstår dina tankar, men hur är det med de där brottslingarna som för några år sedan mutade sig till medborgarskap? Nu kan man inte göra något åt detta. Är det bra? (För övrigt kan man ju faktiskt bli omyndigförklarad när man är myndig.)

Herr K.

Anonym sa...

I USA har man nyligen fråntagit långvariga medborgare deras amerikanska medborgarskap. Anledningen var att de erhållit medborgaskap på felaktiga grunder. Den som åkt till USA tidigare vet att på inresedeklarationen skall man svara på frågan om man varit med om krigsförbrytelser under andra världskriget. Dessa personer har förnekat det. Alltså åker de ut nu.