onsdag 25 juni 2008

Konsten att läsa mellan raderna

I denna notis i Sydsvenskan berättas att 15 luv- och schalklädda "aktivister" rånade en man på hans cykel. Ska man läsa svenska tidningar, lyssna på svensk radio och titta på svensk TV, gäller det att knäcka koderna för att förstå vad de menar. I detta fall rör det sig av allt att döma om våldsamma vänsterextremister. Det är nämligen så att i svensk media benämns högerextremister som högerextremister och vänsterextremister som aktivister, vänsteraktivister eller antifascister. Om det beror på att det är journalisternas egna ungar som är vänsterextremister vet jag inte, men något skäl måste det väl finnas?

5 kommentarer:

Landet som gud glömde sa...

80% av journalistkåren sägs ju vara kommunister. Att nära 100% är mångkulturalister vet nog alla. Kanske var de med sjal muslimskor, vad tror du?

Herr Kverulant sa...

Jag tror att du har fått den statistiken lite om bakfoten. Visst är journalister mer vänstervridna än svenska folket i övrigt, men att 80 procent skulle vara kommunister är att ta i en hel del.

Att de sjalklädda skulle vara muslimskor har jag mycket svårt att tro.

Trader sa...

Rånet tycks föga förvånande vara politiskt motiverat. Det var en sverigedemokrat som marxistdräggen hoppade på enligt Skånskan:

http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=
/20080625/NYHETER/924800481/1057

Anonym sa...

1. Det står att de är luvklädda och maskerade. Sedan skriver journalisten lite slarvigt att de är "aktivister" : vaddå aktivister?
2. Det var antagligen inte cykeln de var ute efter men killen förtjänade det säkert

Anonym sa...

Där satt den: "men killen förtjänade det säkert"

Fritt fram för mig som inte uppskattar radikal muslimer. Pang på dem, de har säkert förtjänat det.

Gatansparlament avgör rätt och fel, i stället för massa krångliga och kostsamma domstolar och slipade advokater, som inte tycker som jag. Halleluja!

//CT