tisdag 18 november 2008

Bra förslag, Timbro!

Billy McCormac, kommunikationschef på Timbro, föreslår att det ska bli möjligt med företagskopplad barnomsorg. Det är en utmärkt idé. Föräldrarna kan äta lunch med barnen, de finns i närheten om något skulle inträffa och de behöver inte åka omvägar för att hämta och lämna ungarna.

Irene Wennemo, chef för LO:s arbetslivsenhet, är inte oväntat negativ. (Det brukar fack och andra vänsterorganisationer vara när det kommer förslag som ökar valfriheten.) Bland annat hävdar hon att det kan öka segregeringen och att man ska lära känna andra barn på sitt område. Jaha, så ett dagis i Rinkeby eller i Djursholm är inte segregerade? Tvärtom kan detta förslag leda till att direktörens och svarvarens barn plötsligt umgås på samma daghem. Så är det sällan idag. Det – Irene Wennemo – minskar segregeringen!

För övrigt anser jag att alla barn skulle få samma peng och föräldrarna själva fritt skulle få välja barnomsorg, men det är en annan fråga.

SvD

Dagens låttips
U2 var bättre förr. Men det gäller inte Bonos frisyr (här från 1984). Det är bara Bowie under Ziggy-perioden som har varit snygg i hockeyfrilla:
Pride – U2

Inga kommentarer: