tisdag 4 november 2008

Halal-tv – riktigt dålig tv

Efter att ha sett det första avsnittet av Halal-tv kan jag bara konstatera att det inte var spännande eller intressant. Det vara bara riktigt dålig tv. Det är oansvarigt av tv att anlita tre unga kvinnor för att leda en tv-serie utan att de har någon journalistisk kompetens över huvud taget. Det tycks som om att de är slöjklädda muslimer är den enda anledning till att de får göra programserien. Det första avsnittet var babbligt, barnsligt, vänstervridet och helt utan faktareferenser eller analyser. Det kändes som barn-tv från 70-talet i 2008-tappning, fast på bästa vuxensändningstid.

SvD 1
SvD 2

Dagens låttips
Violinslingan är mästerlig. Förresten, hela låten är mästerlig:
Bittersweet Symphony – The Verve

3 kommentarer:

Anonym sa...

Syftet är inte att folk skall lära sig något om islam. Syftet är att visa upp tre unga tjejer med slöja som rapar floskler. Anna Lindman-Barsk och Gunnar Hofverberg hade väl kunnat köra programmet helt själva och dragit på sig slöjor! Då hade man varit ärligare och inte behövt utnyttja dessa unga kvinnor som redskap. Vad te x Cherin Awad egentligen har för åsikter har man ju istället gjort allt för att dölja. Läs debatten från början på https://www.flashback.info/showthread.php?t=752899

Herr Kverulant sa...

Hej, Anonym!

Jag ser också de tre tjejerna som någon form av redskap för en ganska trist och typisk SVT-pk-ism.

Mvh / Herr K.

Anonym sa...

håller med, riktigt dålig tv, nästintill löjlig. hur kan man i sverige ha en programledare som anser att stening är korrekt mot otrohet, sanslöst.