torsdag 20 november 2008

Ingen får sparken?!?

I det kommunala äldreboendet Bäckagården i Halmstad har de gamla behandlats på ett riktigt uselt sätt av personalen. De tycks bland annat ha varit mer intresserade av att se på tv än att sköta sina jobb.

Tre intressanta iakttagelser:
1) Personalen ska omplaceras. Det verkar inte som att någon av dem ska få sparken. Häpnadsväckande – men ganska typiskt Sverige och den offentliga sektorn.
2) Det har i rapporteringen nästan inte nämnts att Bäckagården är en kommunal inrättning. Hur tror ni att det hade låtit om den hade varit privat? Jo, då hade just ägandeformen betonats i varenda artikel och reportage.
3) Fackordförande Lotta Olesen-Rosén förklarade i radio "ansvaret ligger ytterst hos cheferna". Vanligt bondförnuft, normal arbetsvilja och ett visst mått av empati hos Olesen-Roséns medlemmar hade räckt för att de gamla skulle ha haft det bättre. I fackets värld verkar ingen enskild medlem ha något ansvar. Beter man sig omoraliskt är det självfallet chefernas fel. Hur tänker de?

SvD
DN
Aftonbladet
KvP

Dagens låttips
En cool snubbe var han, Marc Bolan. Dessutom är videon sådär skönt 70-talscrazy med Marc i Elton Johns flygel:
Children of the Revolution – Marc Bolan

1 kommentar:

A.P.SE sa...

Gudrun Schyman talar ju om att det skulle vara bättre med kvinnor i ledningen för företag och organisationer. Detta visar dock att det inte stämmer. Och jag tror säkert att de som jobbade på avd var kvinnor. Död åt feminismen?