måndag 22 oktober 2007

Homobröllop

Det tycks vara en av de viktigaste politiska frågorna för närvarande huruvida homosexuella ska får gifta sig eller inte. Personligen är jag skeptisk men samtidigt tycker jag att det finns massor av frågor som är mycket, mycket viktigare. Idag är det en stor del av de heterosexuella paren som inte gifter sig men lever tillsammans ändå. Med samboförhållandet mer eller mindre som samhällsnorm, känns det märkligt att just äktenskapet är så viktigt för homosexuella. Jag är även skeptisk – med andra ord inte rabiat motståndare till – homoadoptioner. Barn är ingen rättighet och alla kan inte alltid få allt.

Det som däremot gör mig arg är att homolobbyn gärna kallar alla som inte till 100 procent delar deras åsikter för homofober. Det är både dumt och kränkande. Jag tycker inte att ålderspensionärer ska få adoptera barn men jag är för den skull ingen "senilofob", eller vad det skulle tänkas kunna kallas. (Kan man verkligen skriva "skulle tänkas kunna kallas"?)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det kan man. Du skrev det ju två gånger med lyckat resultat.

/s jr

Herr Kverulant sa...

Tack, då vet jag!

Syster Yster sa...

Vad är det ens att ha en åsikt om? Vem har frågat Dig om lov?

Jag tycker att det absurda i det hela är att vi faktiskt måste BE heterosexuella beslutsfattare om lov att få registrera vår kärlek på samma villkor som heterosexuella registrerar sin kärlek.

Givetvis kan inte alla få allt. Men att med avsikt utesluta vissa, för att deras läggning inte passar, DET är kränkande.