lördag 20 oktober 2007

Sko heter shoe på svenska, eller?

Jag blir så trött på fåniga svenska företag som ska envisas med att skriva på engelska istället för på svenska. Igår såg jag ett program på TV4 som "presenterades i samarbete med Scorett – shoes for men and women". Fånigt! Jag tänkte att det kanske var ett misstag, så jag gick in på deras hemsida. Vad möts man av? Jo, "Be a legend. Shoes with a new attitude." "Autumn, Winter 07." Engelska i alla menyer. Fånigt! Riktigt fånigt! Scorett är tyvärr inte ensamma I svenska affärer blir det allt vanligare med "Sale" istället för "Rea" etc. Fånigt!

Jag tror att jag ska bojkotta svenska butiker som skriver på engelska. (Om de inte har halva reapriset eller liknande. Alla har ju ett pris...)

Kolla in Scoretts fånerier här:
Kurs i engelska, typ

2 kommentarer:

svenne banan sa...

Tjena! I sverige råder inte bara fri företagsamhet; vi är ett mångkulturellt samhälle med många språk representerade. Engelska är det internationellt sett mest gångbara språket, och därmed lämpligast för butiker att använda sig av för att nå såväl invandrade svenskar som utländska turister utöver alla praktexemplar som du.

Herr Kverulant sa...

Hej, Svenne!

Visst har vi fri företagsamhet och Scorett gör ju som de vill men jag har rätt att tycka vad jag vill om det. Om det nu vore så himla bra med engelska, borde väl all text på hemsidan vara på engelska, eller hur?

Herr K.