fredag 19 oktober 2007

Jag röstar nej till folkomröstningar

EU lyckades i natt (varför jobbar de inte dagtid som alla andra?) enas om ett nytt fördrag. Som ett brev på posten kommer (v), (mp) och alla andra EU-skeptiker att komma med krav på folkomröstning i frågan. Har ni tänkt på att man bara kräver folkomröstning i frågor där man inte kan förvänta sig parlamentarisk majoritet? "Ja, men i den här frågan är ju skillnaden så stor mellan vad folket och politikerna tycker." Det brukar vara ett argument. Då skulle väl (v) och (mp) också föreslå en folkomröstning om minskat flyktingmottagande, för jag har läst att det finns stora skillnader mellan "vanligt folks" åsikter i den frågan och politikers. Men kan det vara så att det argumentet bara gäller när folket och (v) och (mp) står på samma sida? Kan de vara så jävliga?

Självklart ska vi varken rösta om EU-fördraget, flyktingmottagandet eller att återinföra vänstertrafik (80 procent röstade mot högertrafik när det begav sig och folket har väl aldrig fel?). Det är politikernas sak att besluta om. Det är därför vi röstar fram dem och betalar dem.

Dessutom hörde jag på nyheterna i morse att en brittisk undersökning visade att en (1!) procent av folket kunde tillräckligt om fördraget. Då är det väl en jäkla tur att vi inte folkomröstar, eller hur?

Tillägg kl 12.05: "Krav på folkomröstning om EU-fördraget." Första nyheten i tolvnyheterna i P4. Tydligen är det främst (v) och (mp) som ska driva frågan. Hoppsan, så överraskande!

7 kommentarer:

A sa...

Go Daddy! Du borde skicka in alla inlägg här som insändare, så alla får läsa dina utmärkta filosofier! :)

Puss från A

Herr Kverulant sa...

Tack för de orden!

m sa...

Tyvärr är det nog många som skulle välja att missförstå ditt inlägg totalt (eller helt enkelt inte fatta?), och tolka det som om du var rasist. För du skrev ju någonting om flyktingar, eller hur?! Sen att det varken var i positiva eller negativa ordalag eller att inlägget överhuvudtaget inte handlade om det spelar nog ingen roll... (Jag har inga fördomar om folk i allmänhet... =))

Herr Kverulant sa...

Tack för synpunkterna. Jag hoppas inte att det har gått så långt att man inte ens kan nämna ordet flyktingar utan att man kan anses vara rasist. Är det så, får jag ta den smällen.

Herr K.

m sa...

Jag är nog för mycket inne på familjeliv.se, där tolkas allt som om man är rasist... =)

Anonym sa...

Bäste herr Kverulant! All heder åt rakryggad ärlighet och en kommunikativ strategi som verkligen förmedlar tanken som avses. Tillika innebär att din röst med all sannolikhet speglar det som majoriteten av de tänkande i Sveriges befolkning avser, men inte alltid yttrar sig om. Åtminstone gläds mitt alter ego av en själsfrände! Fräscht, friskt och nyttigt hälsar hemlig beundrarinna i småländskt farvatten.

Herr Kverulant sa...

Tack anonym för de vänliga orden. Så länge det behövs kommer jag att vara arg och om det kan göra någon nytta att skriva på min blogg blir jag kanske lite mindre arg.

Herr K