tisdag 9 september 2008

Sluta dalta med brottslingar!

Jag läste idag i på Smålandspostens hemsida att en man är häktad för att ha försökt att locka med sig en liten flicka i sin bil. Mannen dömdes så sent som 2001 till rättspsykiatrisk vård för våldtäkter mot barn. Hur kan man släppa ut ett sådant monster? Uppenbarligen tyckte rättspsyk att han var frisk. Tänk så fel de hade. Är de inte säkra på att sådana personer verkligen är friska, ska de stanna inlåsta.

I Aftonbladet stod det idag om två män – 21 och 27 år – som av hovrätten dömdes till två respektive två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 13-årig flicka. Det är alldeles för kort straff för ett sådant brott. Dessutom ska de utvisas – till vilket land stod naturligtvis inte – och får inte komma tillbaka till Sverige förrän 2015. Varför ska sådana svin över huvud taget få komma tillbaka hit? Jag vill i alla fall inte se dem i Sverige igen.

Vi måste sluta att dalta med brottslingar. Begår man grova brott ska man straffas ordentligt. Det viktigaste för samhället är att skydda oskyldiga. Tyvärr känns det som att den kampen förloras allt oftare.

Inga kommentarer: