söndag 9 december 2007

Inte imponerad, Micke

Micke Leijnegard skrev en krönika i SvD idag: Mickes inlägg

Han vill "avliva myten om sosse-tv". Det lyckas han inte med. Vad han däremot lyckas med är att visa sin bristande självkritik. SVT gör mycket som är bra men visst är är vänstervridningen fortfarande påtaglig, om än inte lika tydlig som för 35 år sedan. Några vänstervridningsexempel: Den mycket kritiserade Castro-kvällen, förlöjligandet av Anders Borg i Aktuellt för en tid sedan, konsekvent användning av "högerextremister" och "vänsteraktivister" (eller "antifascister" eller "motdemonstranter" men aldrig "vänsterextremister").

Micke Leijnegard skriver: "Att ha en nationell radio och tv som ägs av oss alla är inte bara en vacker tanke..." Jag äger inte SVT. Det jag äger kan jag sälja.

Han citerar också Jan Mosander: ”Jag intalar mig att jag är anställd av lyssnarna. Företaget administrerar i princip bara min lön.” "Anställd av lyssnarna", jo,jo. Man är ju enligt lag tvungen att betala.

Jag har skrivit det tidigare och gör det igen. SVTs reklamfilmer där de sågar både reklam och konkurrenter är usla. Snacket om "fri television" är bara snack

4 kommentarer:

UtsiktFrånEttTak.... sa...

Och du inbillar dig att du skulle ha samma pluralism i en TV-ruta där yttrandefriheten garanterades av reklamintäkter? Dumskalle där. Ocgh anonym är du också. Fegis!

Calle Fridén

Herr Kverulant sa...

Jag är övertygad om att pluralismen garanteras av många aktörer. Pluralismen är avsevärt större nu än när sossarna bestämde att det skulle vara monopol i radio och tv. Jag har aldrig sagt att det inte finns plats för public service. Jag är övertygad om att den behövs men i annan form än idag. Systemet med tv-avgift är fel. Det kan inte vara rätt i en demokrati att det ska vara olagligt att inneha en tv-apparat utan att betala avgift. Dessutom vidhåller jag att SVTs självgoda reklamfilmer är pinsamma.

Att jag är anonym må vara fegt men jag har mina skäl.

Anonym sa...

Jo, SR och SVT tycks ju inte själv tro på sina egna argument. Det är väl därför vi numera matas med dem i både radio och TV. FRI TELEVISION, vilket hån, FRI från vadå?

Herr Kverulant sa...

Det undrar jag också. Fri från vad?

Herr K.