torsdag 13 december 2007

Nu räcker det

Dagens ilska är mer dagens sorg. Jag läste i tidningen att den knivhuggne läraren vid Örebro Universitet, Fuat Deniz, hade dött av sina skador. Vart är Sverige på väg? Lärare blir mördade, rektorer blir knivhuggna, 16-åringar blir ihjälsparkade av andra 16-åringar och grova våldtäkter blir bara notiser i tidningarna. Någon form av moralisk och empatisk upprustning av samhället behövs. Det får helt enkelt inte bli värre nu.

Universitetslärare knivmördad

4 kommentarer:

Joakim sa...

Nu ska vi inte dra för snabba slutsatser gällande detta mord. Det hela var en ren avrättning och man måste fråga sig varför. Detta var inte ett blint utbrott av våld utan ett planerat dåd. Helt klart måste det finnas en koppling mellan läraren och förövaren. Eftersom säpo plötsligt är inkopplad säger det allt. Var det ett politiskt mord kanske?

Herr Kverulant sa...

Det är möjligt att du har rätt men oavsett skäl är det inget gott tecken på samhällets tillstånd när någon blir mördad på sin arbetsplats.

Herr K.

Anonym sa...

Det tråkiga är att ju mer massmedia tar upp alla våldsdåd ju större risk att något psykfall triggas igång och gör något liknande. Hemska tanke men snart har vi nog också en skolmassaker i Sverige...

Herr Kverulant sa...

Ja, du anonym. Jag tror tyvärr att du har rätt. Det är illa men kan nog bli ännu värre, är jag rädd.

Samtidigt kan ju inte massmedia blunda för grova våldsbrott, eller hur?