tisdag 11 december 2007

Mobbarna ska betala

En kille som hade blivit svårt mobbad tilldömdes 87.500 kr i skadestånd av kommunen. Att grabben får skadestånd är bra. Att kommunen, och därmed skolan, får något att tänka på är bra. Däremot tycker jag att det är fel att Malmös skattebetalare ska stå för fiolerna. Det borde mobbarna och deras föräldrar göra. Det ska kosta att bete sig som – eller uppfostra sina barn till – svin.

Ingen elev ska behöva gå till skolan och vara orolig för våld, sextrakasserier eller elakheter. Lite bråk får man acceptera – det har alltid funnits och kommer alltid att finnas – men mobbning är inte acceptabelt. Alla som håller med mig om det, inser säkert också att det måste kosta att mobba.

Läs mer i Sydsvenskan

2 kommentarer:

En som känner till bakgrunden sa...

Den "mobbade" killen, som alla nu tycker så synd om, har terroriserat sina klasskamrater i 5-6 år. Tillslut fick några av dem nog och gav igen. Det sjuka är att han får 87000 kronor i lön för att ha mobbat sina klasskompisar under denna långa tid. Varför nämner inte medierna detta?

Herr Kverulant sa...

Intressant information du kommer med. Om den stämmer har jag av naturliga skäl svårt att avgöra. Även om han har betett sig illa, är det inte skäl nog att tejpa fast honom två gånger och kränka honom. Jag håller med dig om att det är märkligt att medierna inte nämner något om hur han har uppträtt före mobbningen, om du har rätt i det du påstår. Har du hört av dig till Sydsvenskan?

Herr K.