måndag 17 mars 2008

Bojkotta OS i Kina

Jag är egentligen inte så pigg på bojkotter av idrottsarrangemang, eftersom det är svårt att veta var gränsen ska gå. När det gäller OS i Kina tycker jag dock att den gränsen har passerats med råge. För mig är det obegripligt att IOK kan utse en otäck diktatur till OS-värd. Lärde sig den olympiska rörelsen ingenting efter OS 1936 i Berlin?

Med tanke på det rådande läget i Tibet, Kinas många avrättningar och det allmänna förtrycket av oliktänkande, är det dags att sätta ned foten och tacka nej till att delta i OS i Kina.

Tibetrapportering i media:
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

DET TYCKER JAG MED...

Anonym sa...

Kina är nu så pass dominerande i världen. Exempelvis har man de senaste år köpt upp mängder med oljekällor, metallfyndigheter etc. Titta i Afrika, där bedriver man knappast någon välgörenhet. I USA försökte man köpa deras 9:e största oljeföretag för några år sedan. I Venuzuela har det ju gått bättre.

Kina har byggt upp en stark ekonomisk nation på mycket kort tid. När de vill försvara sina leverans kommer ju nästa steg.

De som har slutit avtal med Kina om råvaruleveranser vill ju inte bråka. I väst ser deras inhemska marknad så pass stor att vi inte kan göra något utan skada förbindelserna. Konsumenterna i väst väljer hellre en billig platt-TV från Kina än dyr från Europa. (Hur skulle man annars kunna se OS?)

Dvs vi kan lugnt luta oss tillbaka och glömma det männskliga lidande som staten åstadkommer, eller förtrycket av hänsynslösa företagare.

//CT