måndag 31 mars 2008

Ändra lagen!

Per Garthon frikändes för rattfylleri för att rätten trodde på hans utsaga att han hade druckit efter krocken. Jag är skeptisk. Så dum kan man väl inte vara att man sätter igång att dricka alkohol i sin nykrockade bil? Mitt förslag till lagstiftarna är att göra om lagen så att det likställs med rattfylleri att dricka alkohol direkt efter en trafikolycka. Sådär, nu löste jag det problemet också.

Risken är ju att alla rattfyllerister, med lite självbevarelsedrift, har med sig en en tom kvarting om en olycka skulle inträffa. Då kan de kan hävda att de just har druckit ur den när polisen kommer.

Per Garthon frikännande från rattfylleri i media:
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Aftonbladet
Kvällsposten

Per Garthon morgonen efter EU-valet 1994 (var han nykter?):
"Håll truten på dej Carl Bildt!"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan-svejsan!

Jag har en kul anekdot om Per Garthon...c:a 1990 var jag vid ett tillfälle i Schweiz i tjänsten och skulle flyga hem från Kloten Airport (Zürich). De med grönt boardingcard (ekonomiklass) hade första tjing på att gå ombord eftersom de skulle krypa längst in bakom skynket, medan de med blått boardingcard (business class) fick gå in därefter. Plötsligt såg jag en person som liknade Garthon lulla fram mot gaten och min gissning var givetvis att han skulle ha grönt kort (vilket ju vore lämpligt)och därmed äntra planet först. Så skedde också, han gled in i den gröna kön. Döm om min förvåning när jag väl kom ombord och noterade att han satt i Business Class...han hade helt enkelt smitit in tillsammans med "de gröna", troligen både för att kunna välja plats först av alla i Business Class och för att skydda sin image! Hursomhelst var jag osäker på om det verkligen var han, så jag frågade flygvärdinnan när hon kom. Svaret blev: "Javisst är det Garthon...han flyger ofta här...och det är en otrevlig och arrogant typ det där..."...och på det spåret har det som vi alla vet fortsatt alltsedan dess!!

//s

Anonym sa...

Så jäkla illa det här! Snacka om att folk bedöms utifrån olika standard. Ska han måntro särbehandlas om han exempelvis behöver offentlig sjukvård med?

Killen e ju bevisligen alkoholist och behöver hjälp med detta! Att han i stort verkar vara en dryg och obehaglig person finns det väl ingen direkt bot mot... ;)

/Glenn

Herr Kverulant sa...

S och Glenn!

Tack för synpunkterna. Per Garthon har länge hört till en av mina ledstjärnor när det gäller åsikter. Är jag osäker på vad jag ska tycka, kollar jag bara vad han och Schyman tycker, så tycker jag tvärtom. Enkelt, men fungerande!

Herr K.

Anonym sa...

Ett gott råd. Själv har jag alltid en dunk i bakluckan - bra att ha om olyckan skulle vara framme...