onsdag 19 mars 2008

IOK simmar lugnt – än så länge

Några svenska simstjärnor – Josefin Lillhage och Lars Frölander – tycker, tillsammans med den holländske toppsimmaren Pieter van den Hoogenband, att IOK borde agera mot Kinas brister när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter. Det är bra att några aktiva tar bladet från munnen. Jag hoppas att fler gör det och passar på att visa sitt missnöje med diktaturens Kina. Om vi inte bojkottar OS i Peking, vore det välkommet om aktiva från alla världens hörn tog chansen och visade sin solidaritet med Tibet och med oliktänkande i Kina.

Simmare tycker till

För övrigt är det märkligt (nåja, kanske inte i alla fall) att den svenska vänstern är så tyst när det gäller Kinas övergrepp i Tibet. Är det kanske så att den felande parten måste vara USA, Israel eller vita kapitalister för att övergrepp ska vara tillräckligt intressanta att protestera mot?

2 kommentarer:

Gubben sa...

Nej,då. På nyhetena i morse diskuterade Lars Ohly frågan med representant för näringslivet. Lars O var mycket upprörd över att inte företagen vänder sig till ledarna i Kina och kräver ny politik.
Jag undrar försynt om Lars O glömt bort att han är kommunist? Jodå, jag vet att han gjort avbön - under bilan!

Herr Kverulant sa...

Hej, Gubben!

Det var väl glädjande att Lars Ohly inte gillar vad som pågår i Kina. Att han sedan ger sig på näringslivet, är väl inget att förvånas över. Kanske vore det bättre att Lars O först tog tag i alla kommunister i de egna leden – du vet de där som bland annat försvarade Nordkorea i Uppdrag Granskning.

För övrigt ser jag fram emot en kampsång av Michael Wiehe. Han skrev ju "Stoppa Matchen" inför Sveriges Davis Cup-match mot Chile 1975. Det kanske kommer en "Stoppa OS" nu? Fan tro't.

Herr K.