fredag 14 mars 2008

Hårdare tag mot viktigare saker

Att fildela upphovsrättsskyddat material är bekvämt och billigt men omoraliskt och – kanske – olagligt. Nu ska det bli hårdare tag mot fildelare, det vill säga en stor del av det svenska folket. För min del skulle jag hellre se att regeringen satsar på hårdare tag mot rånare, mördare, misshandlare (heter det misshandlare eller kanske misshandelsutövare eller rent av något annat?), våldtäktsmän, utpressare, kvinnokränkare och så vidare. Det verkar som att det är extra intressant att ge sig på typiska "svenssonbrott", som fortkörning, fildelning och privatimport av alkohol. Kanske har jag fel och är lite paranoid för att jag själv mycket väl, vid något tillfälle, skulle kunna ha ägnat mig åt sådan brottslighet. Vad tycker ni?

Regeringens syn i SvD
Artikel i DN...
...och i AB.
Det är bland annat detta det handlar om

4 kommentarer:

Gramtone sa...

Det är klart att det finns allvarligare saker som behöver hanteras med större insatser och mer resurser. Men just för den frågan och för den branschen så är ju ämnet centralt, så det är ju meningsfullt att regeringen faktiskt kommenterar istället för att man bara ska läsa alla högröstade tyckare.

Gubben sa...

Jo minsann. Välkommen till de allt mer kriminellas skara! SJälv fäller jag numer upp kragen och skjuter ner hatten över ögonen när jag går ut. Förmodligen kommer jag inom kort att ha en filt hängade över huvudet.
Bara att erkänna: Jag kör för fort, jag privatimporterar sprit och jag kopierar på nätet. Allt i syfte att ha lite mer kul! Hur ska detta brottsliga leverna sluta...

Herr Kverulant sa...

Hej, Gramtone!

Du har ju naturligtvis rätt i sak. Det är bara de ständiga prioriteringarna av "svenssonbrott" som retar mig. Att få betala en halv förmögenhet för att man kör 10 km/h för fort på en trafiktom motorväg bidrar till att man tröttnar lite som laglydig (nåja!) medborgare. De nya IP-adressreglerna kommer sannolikt bara att klämma åt småfisken. De stora hajarna väljer självfallet att vara anonyma på nätet.

Trevlig helg!

Herr K.

Herr Kverulant sa...

Hej, Gubben!

Fy på dig! :-)

Herr K.