fredag 7 mars 2008

Protestera gärna – men uppför er som folk!

När statsminister Reinfeldt besökte en skola i Göteborg möttes han av demonstranter som bland annat skanderade "Hata hata! Reinfeldt tar våra pengar". "Hata"? Är inte det att ta i? Dessutom tycker jag att det är ett ouppfostrat och respektlöst sätt att behandla vår statsminister, som faktiskt är framröstad av folket i demokratiska val. "Reinfeldt tar våra pengar." Skränfockarna får väl ändå ge sig. "Våra pengar" – hur mycket har de bidragit till samhällskassan under sina liv?

Hatet i SVT...
...och i SvD

6 kommentarer:

Anonym sa...

Respektlöst sätt att behandla vår statsminister ? Vad är det för trams ?
Varför ska nån som inte röstat på eller tror på Reinfeldt, som jag själv, känna respekt för en person som ser mig som en potentiell fuskare och bedragare ? Och som med alla medel ifrågasätter mig utan att bevisa att han har rätt att göra det. Och förutsätter att JAG bevisar min oskuld. Det är den anklagandes skyldighet att bevisa den anklagades skyldighet. Jag känner enbart avsky för Reinfeldt och anser mig ha rätt att göra det eftersom jag politiskt arbetar mot honom och har gjort i flera år. Varför ska jag visa respekt ?

Herr Kverulant sa...

Ja du, vi är väl helt enkelt olika du och jag. Jag försöker respektera alla som arbetar efter sin övertygelse och på sitt sätt försöker göra tillvaron bättre. Undantag gör jag dock för odemokratiska höger- och vänsterextremister samt religiösa fundamentalister. Jag gillar på intet sätt exempelvis sossarnas politik men från det till att hata Mona Sahlin är steget långt – i alla fall för mig.

Du har rätt till din åsikt. Jag delar den inte och det är min fulla rätt.

Herr K.

Anonym sa...

Ja, varför ska vi visa respekt för andra människor?
Kanske just för att vi är människor!

Anonym sa...

Hörrdudu anonym. Har du hört talas om na som heter valigt hyfs och civiliserat umgänge? Uppenbarligen inte eftersom du tycker det är normalt att skrika hata efter nagon. UppfÖR MAN SIG SOM EN PÔBEL (URSÂKTA OM DU INTE FÔRSTAR ETT SA SVART ORD)SA SKALL MAN VERKLIGEN KRITISERAS; dessa ungdomar borde ha sat till pa skarpen av sina lärare - men nagon sadan stake finns väl inte inom lärarkaren idag

Kristoffer Ejnermark sa...

Visa respekt?

Vad har respekt med ogillande kommentarer att göra?

Anonym sa...

Denna ton är så typisk vänstermänniskor - högern kan aldrig respekteras utan skall alltid motarbetas. Er klasskampsretorik är så föråldrad och passé.
Jag vet inget parti som sossarna som är så maktkära att man ständigt är ute och fiskar i grumliga vatten. I Södertälje drar man sig inte för att respektera och berömma sig för att i vissa frågor ha samma åsikt som nationaldemokraterna. Tidigare har Broderskapsrörelsen fiskat bland fundamentalistiska muslimska grupper för att attrahera väljare.
Den första anonyms inlägg är så typiskt - nä, varför skulle du visa respekt för någon överhuvudtaget? På vilket sätt har Reinfeldt sett dig som potentiell fuskare och bedragare? För att man skall öka kontrollen av bidragsuttag? Och då känner du avsky? Är du inte kränkt också?