måndag 14 april 2008

Engla-mordet

Jag blir inte så arg utan mest ledsen när jag tänker på att en människa tar sig rätten att avsluta en annan människas liv. Såväl Engla som Pernilla, som den 42-årige Anders Eklund har erkänt att han har mördat, hade större delen av sina liv framför sig. Det är så tragiskt och så fruktansvärt meningslöst.

Jag läste att polisen hade fått tips om att Anders Eklund kunde vara Pernillas mördare men inte tagit sig tid – eller haft möjlighet – att gå vidare med det tipset. Hade de gjort det, så hade Engla varit i livet idag. Det gör hela händelsen ännu mer tragisk och ledsam.

3 kommentarer:

Gubben sa...

Jag blir bara full av frågor. Om världens onska och godhet, om ilska och sorg. Vet inte vad som stannar kvar. Hoppas ilskan viker undan...

Anonym sa...

Den förre RPS chefen fick kritik i en diskussion i P1 straxt innan han avgick. Tydligen hade han infört att alla mål skall vara mätbara. Det låter ju bra. Dock visade det sig om exvis målet vara att gripa x antal personer kunde det ju genomföras på olika sätt.

Enklast var att gripa samma pundare som precis släppts om igen och man kunde uppnå de mål som RPS satt upp till en rimlig kostnad.

F.ö. har jag själv haft motsvarande diskussion om målsättning och måluppfyllelse på min arbetsplats, utanför den skattefinansierade sektorn. Lika skoj har ju konsekvenserna blivit där på vissa typer av mål som inte låter sig kvantifieras på ett enkelt och tydligt sätt.

Rörande de hemska morden kan jag inte släppa tanken att polisens uppsatta mål vid den tiden var sådana att lägga tid på att kolla upp ett antal besvärliga tips inte gav tillräckligt mycket i måluppfyllelse.

Dvs Dalapolisen uppfyllde i stället sina uppsatta mål om uppklaring av brott genom att jaga fortkörare eller likande kriminella gärningar.

//CT

Herr Kverulant sa...

Hej, CT!

Jag är rädd för att du har rätt. Oavsett hur mycket polisen säger sig ha att göra, så tycks de alltid ha tid att stå på motorvägen med sina laserpistoler. Det kanske helt enkelt är för att varje fälld fortkörare är ett uppklarat brott i statistiken?

Herr K.