tisdag 29 januari 2008

FI f-n!

Först var FI någon form av rörelse. Sedan blev de ett parti. Nästan ingen röstade på dem, så något partistöd blev det inte. Då kom de på den briljanta idén att bli en folkrörelse igen (FI-bidrag) och fick därmed 400 000 av mina och era pengar. Kravet var att de inte skulle ställa upp i något val 2007. Hur många val var det det året? Med andra ord var det inget svårt löfte att uppfylla. Nu är de ett parti igen. Fördomsfulla män brukar hävda att kvinnor velar och inte kan bestämma sig. FI gör inte ett dugg för att sticka hål på den fördomsbubblan.

Sammanfattning:
1) Jag gillar inte FI.
2) Jag är inte särskilt förtjust i Gudrun Schyman.
3) Jag tycker fenomenalt illa om regler som gör att FI kan få 400 000 genom att säga att de inte är ett parti.
4) Jag tycker det är bra att FI blir ett parti igen, eftersom de blir en del i vänsterns splittring. Förhoppningsvis bidrar de till att (v) eller (mp) inte når fyraprocentsspärren.

FI parti igen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det här är alldeles lysande. Så kan folk se hur feminister beter sig när de kan.
Är det någon som tar FI på allvar? Hur urbota dumt är det att bilda ett sådant parti? Ungefär som att alla volvoägare skulle gå samman och bilda ett parti.
FI kommer alltid att vara ett marginellt vänsterparti. De borde inte få en spänn i bidrag, egentligen. Frågan är hur man kan komma åt det. Lagstiftningen kräver ju att medborgarna har ärliga avsikter och inte bara skall tillskansa sig bidrag.

Herr Kverulant sa...

Helt klart är det åt helsicke för mycket bidrag som betalas till organisationer, tidningar etc. Det märkliga är att det verkar mycket lättare att få bidrag om man är vänster än om man är höger, men så kan det väl inte vara i demokratin Sverige?

Herr K.

John Berg sa...

Jag undersökte Feministiskt initiativs relation till aktuell delegation och fann en tydlig koppling mellan Fi och kommittén som beviljade partiets bidrag. Jag konstaterade även att kommittén inte borde bevilja Fi bidrag och att kommittén borde återkräva partiets etableringsbidrag.

Artikel 19, Fel att bevilja Feministiskt initiativ etableringsbidrag:
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/fel-att-bevilja-feministiskt-initiativ.html

Artikel 19, Staten och Feministiskt initiativ, sida vid sida, tillsammans hjälps de åt:
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/staten-och-feministiskt-initiativ-sida.html

Herr Kverulant sa...

Tack för ett intressant inlägg, John!

Herr K.