torsdag 24 januari 2008

Nuder för stark för Sahlin

Idag kommer det uppgifter om att Mona Sahlin har sparkat Pär Nuder som ekonomisk talesman och ersatt honom med Thomas Östros. Sådärja, nu gör sig Mona av med en av de klart skarpaste knivarna i den socialdemokratiska besticklådan. Skälet är sannolikt att Sahlin tyckte att Nuder var för stark och för lierad med Persson. En svag ledare räds ofta starka medarbetare.

Pär Nuder är inget under av folklighet men jag tycker att han i regel är kompetent och förhållandevis pragmatisk. Att avpollettera honom, som nu Mona Sahlin tycks ha gjort, gör inte sossarna starkare inför nästa val. Inte sjutton är jag ledsen för det. Däremot skulle det vara bra, om det nu går så illa att sossarna vinner nästa val, att ha kvar Pär Nuder i landets ledning.

Sammanfattningsvis har jag större förtroende för Nuder än Östros och definitivt större förtroende för Nuder än Sahlin.

AB:s avslöjande
Svenskans artikel om Sahlin och Nuder

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig. Mona är nog inte heller intresserad av Nuders analyser. Det är väl symptomatiskt för hur sossarna och en stor del av väljarna vill ha det - nämligen mediokert.
Sahlin är, som Persson påpekade, inte någon stor politisk tänkare, men hon kan leverera sitt populistiska budskap så det går hem hos väljarna.
Pär Nuder är väl knappast i nuläget någon konkurrent till Sahlin. Däremot tror jag han uppfattas negativt av väljarna. Lite för allierad med Persson, lite för mycket pojkspoling.
Det är nog så att Östros heller inte blir långvarig - nu måste man hitta en "stark kvinna", gärna invandrare, naturligtvis. Kanske till och med homosexuell. Högskoleexamen kommer nog heller inte på fråga.

Herr Kverulant sa...

Du har nog rätt om Östros. Det är kanske en "stark kvinna" som ska ersätta honom. (För många feminister tycks det vara så att varje kvinna är bättre än varje man på alla poster. Typ: "Jag vet inte vem jag tycker skulle vara bäst men det är viktigt att det blir en kvinna".)

Herr K.

Anonym sa...

Margareta Winberg?

//CT

Herr Kverulant sa...

Nja, hon blir nog kvar i Brasilien eller något annat land – långt från Stockholm.

Herr K.